Glat og smidig hud med Ayurvedisk selvmassage teknik

 


Plej din krop og dit sind med gode olier. Abhyanga er en Ayurvedisk massageteknik, du kan udfører på dig selv. Ayurveda er et indisk sundhudssystem, der bygger på videnskaben om kroppen, sindet og livet.

Sådan gør du:
Massér din krop med lun olie inden du går i bad.  Hæld ca. en stor dl. olieop i en beholder eventuelt et glas. Sæt glasset ned i et vandbad så olien bliver lun.

Start med ansigt og ørene, stik en ringfinger i hvert øre med en dråbe olie. Masser meget gerne hårbunden og kram lidt olie i hårspidserne. Fortsæt herefter med hænderne og lange strøg op ad armene. Herefter fødderne træk gerne i tæerne gør lange strøg op af benene med en cirkulær på ankelled, knæled og hofteled, lav herefter cirkulære bevægelser mave og lænd. Masser med med urets retning på maven, det er også fordøjelsens retning.

Arbejd kroppen igennem på ca. 6 min. gerne mere. Brug sesamolie efterår og vinter. Kokosolie forår og sommer.

Vask olien af under bruseren, har du olie i håret, tilføj da hårshampooen før du gør håret vådt ellers er olien svær at vaske ud.

PS: Rens afløbet for olierester 1 gang om ugen.

Abhyanga styrker og afspænder dit nervesystem, renser og harmoniserer kroppens væv, gør huden smuk, strålende og modstandsdygtig. Og beroligere sindet.

img_0572