Føler du dig forædt, forstoppet og forgiftet – her har du mine 8 effektive og milde detox tips


 

Tak til Hotspot Cph. Foto: Simone Thullbom
1: Undlad eller halver indtaget af sukker, alkohol, kaffe og kød.
2: Klæd dig varmt på og gå en rask tur. Varme  booster udrensningen og  bevægelse skaber cirkulation.
3: Drik rigeligt med varmt vand 2/3 dl kogt 1/3 dl koldt.
Start dagen med 2 store glas og drik herefter hyppigt små slurke i løbet af dagen.Tempereret vand skyller Ama (urenheder) ud af kroppen. Stimulerer fordøjelsen og kroppen behøver ikke bruge energi på, at opvarme vandet til kropstemperatur. Prøv det.
Det føles dejligt, når du først har vænnet dig til det, kan du ikke undvære det.

4: Gurl din mund i sesam- eller kokosolie.

Tag en spiseske olie i munden, gurl eller skyl olien rund i munden i 3 minutter, det trækker toxiner ud af mundhulen. Spyt olien ud i vasken.

5: Skrab belægning af din tunge med en ske eller tungeskraber.

Det gør jeg hver dag, har gjort det i de sidste 16 år og føler mig ikke klar til at starte dagen, før det er gjort.

6: Gør Yogaøvelser der stimulerer fordøjelsen.

Find stillinger på nettet eller book en god Yogalærer.

7: Spis Khitcheri.
Khitcheri er en slags en slags sammenkogt ret lavet af ris, bønner og grønsager. Den har en grød-agtig konsistens og er let fordøjelig.

Du skal bruge:
1 dl. gule mungbønner
12 dl vand
1 1/2 dl basmatiris
200 g gulerødder
150 g broccoli
2 tsk ghee (klaret smør)
2 tsk revet ingefær
1/2 tsk stødt gurkemeje
1 tsk spidskommen
2 tsk citronsaft

Skyl mungbønnerne og kog dem i vandet ca. 25 minutter. Risene skylles og sammen med grønsagerne tilsættes de bønnerne, retten koges yderlig 20 minutter. Ingefær og krydderierne svitses i ghee et minuts tid, krydderierne tilsættes Khitcherien og citronsaften røres i.

8: Afspænd, hvil dig, læg dig ned, sæt dig og lav ingenting, mediter eller som jeg, få den ultimative hvile med Yoga Nidra

Yoga Nidra også kaldet Dybde Afspænding eller Psykisk Søvn, er fantastisk effektiv til at heale og nære krop og sind. Yoga Nidra fjerner gammel træthed, er yderst gavnlig ved fysisk-, mental- og følelsesmæssig spænding og stress. Yoga Nidra afspænder nervesystemet og kroppens udrensning kan fungerer optimalt.
Den anvendes i traditionel Hatha Yoga, som en essentiel praksis til selvhealing og giver et godt grundlag for en sund og veludhvilet krop i balance.

Vælg de metoder du kan overskue og som tiltaler dig her den næste dag. Efter nytår kan du detoxe mere konsekvent i 5 dage. Spis andet end Khitcheri, men undlad fødevarer der åbenlyst skaber toxiner (Ama) i kroppen, så som alkohol, sukker, kød og kaffe.