Buy Buy dramaqueen, hello inner peace.

Kan du huske følelsen af at vågne op med tømmermænd og være den, der har sat gang i et stort drama med kæresten og måske nogen du ikke kender og aldrig kommer til at se igen.

Det er en forfærdelig følelse af skyld og skam. Det er heldigvis mange år siden, jeg har haft det sådan.

Foto: Polina Tankilevitch for Pexels.

Men følelsen er lagret i mig, og den følelse har jeg af kærlighed til mig selv, bevidst valgt aldrig at udsætte mig selv for igen, nogensinde.

Den beslutning føles tryg og stærk.

Jeg kommer til at tænke på at min mor (elsker dig mor) lavede dramaer, når vi f.eks. havde gæster og hun havde drukket rødvin.
Jeg ved ikke hvad der gik forud for det men, min mor gik tit i seng tidligt på aften, hvor hun lå og græd og var vred på min far. 
Min far gjorde ikke noget så vidt jeg husker, måske var stået lidt af over for det. Men jeg blev meget påvirket af det og forsøgte at trøstede hende så godt jeg kunne.

Jeg husker som stort barn, at jeg vidste, at det var rødvinen der var en stor del af årsagen til hun blev sådan. Og brød mig ikke om det når hun drak vin. 

Som ung kvinde var min fortrukne alkohol rødvin (bortset fra Lambrusco helt i starten af min alkohol karriere). Jeg kan ikke huske, at have haft en aften hvor jeg drak rødvin uden, at jeg lave lidt eller meget drama.

I was a dramaqueen on redwine. 

Nu sidder jeg og reflekterer over, om jeg ubevidst har fået med fra barndommen at rødvin og drama hænger sammen. Eller om det udelukkende er alkoholen der har gjort udslaget, nok en kombination af begge. 

Den gang alkohol (læs rødvin) var en del af mit liv, var det drama fyldt.

Da jeg var i 20.erne var det store dramaer, som regel noget ala et skænderi med kæresten, fordi jeg følte mig overset og usikker på mig selv. 

I 30.erne blev det mindre dramaer, men med samme tema. 

I 40.erne blev det mere små subtile dramaer, pga. af kedsomhed og det blev lidt som en underliggende grundstemning.
Jeg er 49 år nu og har været sober curious i snart 2 år og jeg glæder mig til at møde 50.erne helt dramafri. 

Det kræver utrolig meget energi at lave dramaer og rode sig ud af dem igen.
Den energi og ro jeg nu har fået til rådighed er jeg taknemmelig for, og den vil jeg bruge til at skrive på min blog og for håbentlig skabe værdi for andre, lave Sober Curious walk and talks og sober curious yoga workshops. 

 

Previous
Previous

Jeg opgav én ting i mit liv, og fik gradvist mig selv tilbage.

Next
Next

6 hurtige om alkoholfri livsstil.