Join the proxywine revolution

Foto: Doriana Popa for unsplash

Proxyvin: En Ny Verden Uden Alkohol

Det at drikke alkoholfri vin kan være lidt af en trigger for mig, ikke på den måde at jeg smider alt hvad jeg har i hænderne, løber ned i Netto og køber den ægte varer og det derfra kun går den forkerte vej en nedadgående spiral. Det er mere at der vækkes en trang i mig, følelsen af “øv jeg må ikke drikke alkohol og derfor må jeg nøjes med dette. Følelsen af at jeg bliver snydt for noget, som de andre må og kan. At den alkoholfri vin prøver at være noget den ikke er, det føles som mindre end den halve oplevelse. Jeg bliver mest trigget, når jeg har købt en flaske alkoholfri rødvin, da rødvin var min go-to alkoholiske drik. Så blev jeg introduceret jeg proxyvin, og det har vagt min interesse.

Hvad Er Proxyvin?

Proxyvin er ikke bare en alkoholfri version af vin. Det er en helt ny klasse af drikkevarer, der ikke engang forsøger at efterligne traditionel vin. I stedet er proxyvin ofte lavet af fermenteret te og en blanding af botaniske ingredienser, frugter og krydderier. Resultatet er en kompleks og unik smagsprofil, der giver en helt anderledes drikkeoplevelse. En proxy vin er altså ikke kun et alkoholfrit alternativ til traditionel vin, men også et alternativ til alkoholfri vin. Vær opmærksom på at proxyvine, lige som alkoholfri vin indeholde op til 0,5% alkohol.

Hvad er forskellen mellem proxyvin og alkoholfri vin?

Forskellen ligger i deres fremstillingsmetoder og ingredienser:

1. Proxyvin :

Proxyvin er en betegnelse, der bruges til at beskrive drikkevarer, der efterligner smagen og karakteren af vin, men som ikke er lavet af druer, proxyvinen kan være lavet af en række forskellige ingredienser såsom frugtsaft, urter, te, svampe og krydderier.

2. Alkoholfri vin:

Alkoholfri vin er vin, der er blevet fremstillet på traditionel vis gennem gæring af druer, men hvor alkoholen senere er fjernet.

Alkoholen fjernes typisk gennem metoder som vakuumdestillation, omvendt osmose eller andre teknikker, der adskiller alkohol fra vinen uden at ændre for meget på smagen.

Selvom det kaldes alkoholfri vin, kan den stadig indeholde en lille mængde alkohol, dog max 0,5%.

Kort sagt, proxyvin er en alkoholfri drik, der typisk er lavet på te via fermentering, mens alkoholfri vin er fremstillet af druer og gennemgår en gæringsproces, hvor alkoholen derefter fjernes.

Hvorfor Vælge Proxyvin?

Der er flere grunde end den ovenstående trigger, at jeg foretrækker proxyvin frem for mere traditionel dealkoholiseret vin:

1. Unikke Smagsoplevelser: Proxyvin tilbyder en rigdom af smagsnuancer, som traditionelle og alkoholfri vine ikke kan matche. Fermenteret te kombineret med urter og frugter skaber en kompleks og fyldig smag, der virkelig kan udfordre og vække mine sanser.

2. Sundhedsmæssige Fordele: Udover at være alkoholfri, kan ingredienserne i proxyvin, som te og forskellige urter, have sundhedsmæssige fordele. Fermenteringsprocessen kan også bidrage med probiotika, der er gode for fordøjelsen. Jeg elsker simpelthen at forkæle min krop med sunde ting.

3. Kreativ Frihed: Producenter af proxyvin har større frihed til at eksperimentere med smagsprofiler. Det betyder, at jeg kan udforske en bred vifte af smagsoplevelser, der varierer markant fra hinanden.

4. Socialt: Proxyvin giver mig mulighed for at skåle og nyde en sofistikeret drik uden alkohol, uden masser af sukker og andre uhensigtsmæssige ingredienser.

Proxyvine har åbnet en helt ny verden af alkoholfri drikkeoplevelser for mig. Ved at kombinere fermenteret te og en række andre ingredienser, skaber producenterne en drik, der ikke bare erstatter vin, men som kan stå på egne ben som noget unikt og visionært.

Eksempler på proxy vine: Danske Arensbak, engelske Muri drinks og svenske Gnista spirits.

Bliv inspireret her

Previous
Previous

Hvad er Sober Curious?

Next
Next

Happy hour