Skab din egen meditationspraksis

Illustration: Cecilie Sebastian

At have en daglig meditationspraksis er det værktøj som rigtig mange Sober Curious personer nævner, som et af de vigtigste redskaber til at kunne være mindfull omkring deres alkoholvaner og kultiverer og fastholde en sober Curious livsstil. redskab til at kunne slappe af.

De fleste af os har oplevet, at alkohol får os til at slappe af. Rigtigt mange er afhængig af at drikke et glas vin eller to for at kunne slappe af og få en velfortjent pause, men når vi helt eller delvist har besluttet at alkohol ikke skal være en del af vores liv længere, har vi brug for at finde noget andet der kan få os til at slappe af. Jeg har selv været afhængig af at skulle have et glas vin for at kunne slappe “rigtigt” af efter en lang arbejdsdag eller til en social begivenhed.

Nu mediterer jeg i stedet for og det er blevet min nye vane eller sunde afhængighed, om du vil.

Her er mine tips til at komme i gang:

  • Skriv minimum 3 grunde til at du ønsker at have en meditationspraksis. Find dine noter frem når du mister motivationen.

  • Det kan være en udfordring at fastholde en meditationspraksis på egen hånd. Tilmeld dig et fællesskab som f.eks en meditations challenge hos en erfaren lærer.

  • Start langsomt: Begynd med kortere meditationssessioner på 5-10 minutter, og øg gradvist længden, når du bliver mere fortrolig med din praksis.

  • Find det rette tidspunkt: Det er en stor hjælp at mediterer på det samme tidspunkt hver dag, på den måde får du skabt en god vane.

  • Skab et behageligt miljø: Find et roligt og sted at meditere, hvor du ikke vil blive forstyrret. Sæt dig med rank ryg på en stol eller på en pude.

  • Sæt realistiske forventninger: Forvent ikke at kunne tømme dit sind for tanker. Det er helt normalt at have tanker under meditation. Tillad blot at lade tankerne passere uden at dømme dem.

  • Prøv forskellige teknikker: Der findes forskellige meditationsmetoder, på mit meditationsforløb bliver du introduceret til 4 meditationsteknikker.

  • Vær tålmodig og vedholdende: Meditation er en praksis, der kræver tid og vedholdenhed for at se resultater. Vær tålmodig med dig selv og fortsæt med at praktisere regelmæssigt, selv når det føles svært.

  • Integrer meditation i din daglige rutine: Gør meditation til en vane ved at indarbejde den i din daglige rutine. På den måde bliver det en naturlig del af din dag, ligesom at børste tænder eller drikke din morgen kaffe.

  • Vær åben og nysgerrig: Hold en åben og nysgerrig holdning til din meditationspraksis. Vær opmærksom på, hvordan det påvirker dig både mentalt og følelsesmæssigt, skriv gerne dine positive oplevelser ned i en smuk notes bog, som du kan vende tilbage til når du har brug for motivation.

Tillykke du har taget dit første skridt til at starte din egen meditationspraksis. Tryk på play.

Previous
Previous

Happy hour

Next
Next

Jeg opgav én ting i mit liv, og fik gradvist mig selv tilbage.